چاقی و اثرات آن بر مغز

نتایج تحقیقات و مطالعات نشان داده که چاقی نه تنها بر شکل  بدن بلکه بر فعالیت مغزی انسان نیز اثر میگذارد.بروز این تغییرات در مغز ممکن است به پرخوری،چرخه ی معیوب کاهش وزن و مشکلات دیگری منجر بشود.
افزایش وزن ممکن است واکنش مغز نسبت به لذت بردن از مواد شیرین و پر چرب را از بین میبرد بنابراین بیشتر از زمانی که لاغر هستیم به مواد شیرین و کلوچه تمایل میبریم، یعنی دقیقا شرایطی مشابه با اعتیاد را به وجود می آورد که به مرور زمان و برای احساس بهتر، دوز مصرفی بیشتر میشود. در مقاله ای که در نشریه "نوروساینس" چاپ شده، محققان مغز زنانی که یک نوشیدنی شیرین مصرف کرده بودند را اسکن کرده و دریافتند نوشیدنی شیرین ناحیه ای از مغز که "استریاتوم" نام دارد را فعال کرده و شش ماه بعد با این تفاوت که بر وزن بعضی از شرکت کنندگان در تحقیق افزوده شده بود، همان اسکن بار دیگر انجام شد. در نتیجه مشخص شد که در مقایسه اسکن اول و دوم مغز انسانهای چاق به مصرف نوشیدنی شیرین واکنش کمتری دارد.
در نتیجه تحقیقاتی که در سال 2010 انجام شد، بخشی از مغز که "اوربیتوفرانتال کرتکس" نامیده میشود و مسؤل فعالیت آنی و بدون هدف گذاری قبلی فرد است در کودکان چاق به نسبت کودکان لاغر کوچکتر است. هرچه قدر اندازه این ناحیه از مغز کوچکتر باشد احتمال استفاده از مواد غذایی به شکل آنی بیشتر است. با توجه به اینکه این پژوهش یک رابطه علت و معلولی را ثابت نکرده است ولی احتمال دارد که چاقی کودکان باعث کاهش اندازه در بخش اوربیتوفرانتال کرتکس آنان تأثیر گذار باشد. همچنین، چاقی عاملیست اثرگذار بر سیستم ایمنی که التهاب را در بدن افزایش میدهد که ممکن است به چرخه ای معیوب و صدمه دیدن نواحی از مغز منجر شود که این موضوع هم میتواند به استفاده بیش از حد مواد غذایی و چاقی بیشتر بیانجامد. چربی ناحیه شکم با کاهش حجم مغز در میانسالان در ارتباط است. دانشمندان معتقدند، چربی اضافه میتواند به التهاب بیشتر کمک کند که در نتیجه سطح استرس را افزایش داده و بر مغز تأثیر گذار است. چربی شکمی یا چربی احشایی، هورمون هایی خاص را آزاد میکنند که تأثیرشان بر بدن با هورمون هایی که توسط چربی های دیگر مثل چربی زیر پوستی آزاد میشوند متفاوت است. تحقیقات متفاوت نشان داده اند که ریسک زوال عقل در انسانهایی که حجم مغز کوچکتری دارند، بالاتر است و در تست های شناختی نتایج ضعیف تری بدست می آورند. فعالیت های مغز فقط با افزایش وزن تحت تأثیر قرار نمی گیرد، بلکه با کاهش وزن هم شرایط مشابهی بوجود میآید. رژیم غذایی احتمال تغییر واکنش مغز به استرس را تغییر میدهد و ممکن است به پرخوری منجر شود. در یک تحقیق در سال 2010 محققان برای موش ها رژیم غذایی را در نظر گرفتند و کاهش وزن 10 تا 15 درصدی را شاهد بودند، در ادامه به موشها اجازه داده شد تا وزنی را که کم کرده بودند، جبران کنند. وقتی موشها در محیط استرس زا قرار گرفتند، غذای بیشتری مواد غذایی بیشتری نسبت به موش هایی که تحت رژیم نبودند،مصرف میکردند.

چاقی حداقل برای زنان یائسه موجب اختلال حافظه میشود،هورمون هایی که توسط چربی آزاد می شوند می توانند حافظه را تحت تاثیر قرار می دهند.

سی وان:
زیر نظر دکتر حمزه اکبری،دکترای تخصصی فیزیولوژی ورزشی.
پکیج های لاغری سی وان شما را به اندام دلخواه خود می رساند.



طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان