تعویض مفصل لگن و ران

تعویض مفصل لگن و ران:

تعویض مفصل لگن و ران همانند تعویض مفصل شانه یک روش جراحی تهاجمی است که در آن مفصل آسیب دیده لگن (در اکثر موارد در نتیجه ابتلا به استئو آرتریت) برداشته شده و با یک مفصل یا عضو مصنوعی جایگزین می شود. در بسیاری از مواقع ساختارهای داخل لگن (همچون غضروف یا سطوح استخوانی مفصل) ممکن است به خاطر استفاده بیش از حد، وارد شدن ضربه یا بعضی شرایط دیگر (همچون آرتریت روماتوئید، ایجاد تومور و موارد مانند آن) دچار آسیب دیدگی شود. این آسیب ها ممکن است فراتر از قابلیت درمان بدن باشد و در صورتی که به مقدار کافی شدید باشد، می تواند انجام عمل جراحی تعویض مفصل لگن را برای بیمار لازم نماید.به این ترتیب بیمار احتمالاً دچار درد شدید و ناتوانی می شود.
در  عمل جراحی تعویض مفصل لگن و تعویض مفصل ران معمولاً از مواد پلاستیکی یا فلزی برای تعویض حفره لگن استفاده می شود. در ادامه از یک لوله مخصوص برای خارج کردن ترشحات زخم استفاده شده و به بیمار جهت ادرار کردن سوند متصل می شود. در نهایت زخم با بخیه یا گیره های مخصوص بسته خواهد شد. عمل جراحی تعویض مفصل لگن بدون مشاهده عوارض خاص معمولاً به 3 تا 5 روز بستری در بیمارستان نیاز دارد (هر چند این شرایط از بیماری به بیمار دیگر با توجه به میزان بهبودی پس از عمل جراحی تعویض مفصل لگن می تواند متفاوت باشد).

مشکلاتی که نیاز به انجام عمل جراحی تعویض مفصل لگن را ایجاد می کنند:

1  استئو آرتریت حاد
2 آرتریت روماتوئید
3 آسیب دیدگی رباط یا عفونتی که باعث استئو آرتیت حاد می شود
4  ابتلا به بیماری نقرس
5  نکروز آواسکولار (مرگ استخوان به دنبال عدم عرضه مناسب خون به آن)
6  بعضی از موارد شکستگی لگن (به خصوص مواردی که با احتمال بالای ابتلا به نکروز آواسکولار همراه است)
7   دیسپلازی استخوان (رشد غیر عادی استخوان)
8    تشکیل تومور

فیزیوتراپی عمل جراحی تعویض مفصل لگن:

استفاده از روش های فیزیوتراپی تعویض مفصل ران و تعویض مفصل لگن قبل و پس از درمان برای تسریع فرآیند بهبود و اطمینان از دستیابی به نتایج بهینه در ارتباط با بازیابی دامنه حرکت و عملکرد صحیح مفصل لگن از اهمیت خاص برخوردار است. روش های معمول مورد استفاده در فیزیوتراپی تعویض مفصل ران پس از عمل جراحی تعویض مفصل لگن به شرح زیر هستند:

1  تکنیک درمان دستی (MTT): در این حالت از دست ها برای ماساژ بافت نرم، کشیدن و حرکت مفصل استفاده می شود
2  تمرین های حرکتی (TE): شامل انجام تمرین های کششی و تقویتی برای بازیابی تحرک، دامنه حرکت، تثبیت و کاهش فشار میشود.
3     باز آموزی عصبی عضلانی (NMR): از این روش برای بازیابی ثبات، حفظ اندام های تحتانی، و بهبود تکنیک ها و مکانیزم های حرکتی اندام های تحتانی به منظور کاهش فشار استفاده میشود
4  مدالیتی ها: شامل استفاده از امواج مافوق صوت، تحریک الکتریکی، یخ و سرما درمانی، لیزر درمانی حرکت های کششی و سایر روش ها به منظور کاهش درد و التهاب ایجاد شده در ساختار مفاصل آسیب دیده است.

حرکات اصلاحی پس از تعویض مفصل لگن:

انجام این تمرین ها معمولاً می توانند با تایید بی خطر بودن آنها توسط جراحی ارتوپد یا متخصص فیزیوتراپی شروع شوند. به این ترتیب لازم است قبل از شروع آنها درباره مناسب بودن فیزیوتراپی تعویض مفصل ران با متخصص خود صحبت کنید.
معمولاً، این تمرین ها می بایست برای 3 تا 4 بار در روز تکرار شده و باعث افزایش درد یا تشدید علائم بیماری نشوند.


طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان