بیماری اسگود شلاتر چیست؟

بیماری اسگود شلاتر می‌تواند یک برآمدگی استخوانی دردناک روی استخوان ساق پا درست زیر زانو، ایجاد کند. این بیماری معمولاً در کودکان و نوجوانان در سن رشد ایجاد می‌شود.

اسگود شلاتر اغلب در کودکانی ایجاد می‌شود که ورزش‌هایی مانند دو، پرش، فوتبال، بسکتبال، اسکیت و باله انجام می‌دهند.زمانی این بیماری در پسران شایع بود. اما شکاف جنسیتی از زمانی که دختران بیشتری در عرصه‌های ورزشی وارد شدند، باریک‌تر شد.

این بیماری به طور معمول در پسران ۱۲ تا ۱۴ ساله و دختران ۱۰ تا ۱۳ ساله رخ می‌دهد. این تفاوت به این دلیل می‌باشد که دختران زودتر از پسران بالغ می‌شوند. زمانی که رشد استخوان متوقف شود، بیماری خود به خود درمان بهبود خواد یافت.

علائم:

زانو درد و تورم زیر کشکک زانو، شاخصه‌های اصلی بیماری اسگود شلاتر هستند. انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن، زانو زدن و پریدن درد را بدتر می‌کنند، این درد با استراحت آرام می‌گیرد.

بیماری معمولاً در یک پا رخ می‌دهد، اما می‌تواند هر دو پا را نیز درگیر کند. بیماری می‌تواند ماه‌ها تا سال‌ها به طول بیانجامد.  همچنین می‌تواند تا زمان توقف رشد کودک دوباره عود کند

علل:

در حین فعالیت‌هایی مانند دویدن، پریدن و خم شدن – در ورزش‌هایی مانند فوتبال، بسکتبال و باله – عضلات ران (چهار سر ران) تاندونی را که کشکک زانو را به صفحه رشد در بالای استخوان ساق وصل می‌کند، می‌کشد.

این فشار مکرر می‌تواند سبب کشیده شدن تاندون در محل اتصال آن به استخوان شده و درد و التهاب ایجاد کند.

اصلی‌ترین عوامل خطرزای بیماری اسگود شلاتر عبارتنداز:

سن: این بیماری در سنین بلوغ رخ می‌دهد. به طور معمول در پسران ۱۲ تا ۱۴ ساله و دختران ۱۰ تا ۱۳ ساله رخ می‌دهد. این تفاوت به این دلیل می‌باشد که دختران زودتر از پسران بالغ می‌شوند.

جنسیت: این بیماری در پسران شایع‌تر است. اما شکاف جنسیتی از زمانی که دختران بیشتری در عرصه‌های ورزشی وارد شدند، باریک‌تر شده است.

ورزش: این عارضه بیشتر در ورزش‌هایی پیش می‌آید که شامل دویدن، پریدن و خم شدن هستند.

انعطاف پذیری: سفتی عضله چهار سر ران می‌تواند کشیدگی تاندون را افزایش دهد.

درمان:

فیزیوتراپی بسیار موثر بوده و روند بهبود را ترسیع میبخشد


طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان