رابطه کاهش وزن و کمردرد

کمر درد و کاهش وزن (Low back pain and weight loss)
 

کم تحرکی و پرخوری  باعث چاقی و افزایش وزن  و وزن بالا می‌تواند از شش راه باعث کمردرد شود،  ضمن توجه به این شش راه، از این پس از فعالیت بدنی غافل نباشید:

۱- با افزایش وزن میزان زیادی چربی در شکم تجمع پیدا می‌کند. باعث می شود شکم بزرگ شده، گودی کمر بیشتر شده و لگن به سمت جلو بچرخد. این افزایش تقعر در ستون مهره کمری، موجب وارد شدن فشار بیش از حد به دیسک بین مهره‌ای و مفاصل بین مهره‌ها می‌شود.

۲- پایین ستون مهره ها بیشترین تاثیر منفی را از افزایش وزن می‌پذیرد. وزن زیاد تنه، در این محل می‌تواند موجب فشار بیش ار حد به مهره‌ها شود. این فشار به تدریج موجب خراب شدن دیسک بین مهره‌ها می‌شود، به تدریج کاهش ارتفاع دیسک رخ می‌دهد و در نتیجه مهره‌ها به هم نزدیک‌تر می‌شوند. نزدیکی مهره‌ها به هم موجب افزایش فشار به مفصل بین مهره‌ها می‌شود. به این مفاصل فاست «Facet joints» می‌گویند. فشار بیش از حد به مفاصل فاست به تدریج موجب بروز آرتروز و ساییدگی در آن‌ها شده ،که نتیجه آن‌ها درد است.

۳- خرابی دیسک بین مهره‌ای زمینه را برای افزایش احتمال بروز فتق دیسک بین مهره‌ای افزایش می‌دهد.

۴- در افراد چاق به علت فشار‌های زیادی که به مهره‌های آن‌ها وارد می‌شود بافت‌های اطراف دچار التهاب می‌شوند. یکی از واکنش‌های بدن به این التهاب تولید بافت همبندی و استخوان اضافه است. این بافت‌های اضافی در اطراف نخاع می‌توانند فضای کانال نخاعی را کم کرده و در نتیجه موجب بروز بیماری تنگی کانال نخاعی شوند.

۵- در افراد چاق احتمال بروز سر خوردن مهره‌ها هم بیشتر می‌شود.

۶- افراد چاق فعالیت‌های فیزیکی کمتری دارند. این کم تحرکی بتدریج می‌تواند موجب ضعف  عضلات ستون مهره و شکم شود. ضعیف شدن این عضلات از مهمترین علل شناخته شده در بروز کمردرد است.

نتیجه گیری: با توجه به اینکه افزایش وزن بیشتر در ناحیه شکم و باسن اتفاق می افتد لذا توجه ویژه باید به این نواحی داشت. گام اول در کاهش درد پس از مصرف مسکن و داروهای ضد التهاب استراتژی کاهش وزن می باشد اما باید دقت کرد گاها مشاهده شده که در برخی افراد حتی سالم پس از یک دوره کاهش وزن، درد ناحیه کمر افزیش یافته، به نظر شما دلیل این مسئله چی میتونه باشه؟ این سوال را به صورت مجزا در مقالت بعدی جواب می دهیم. 



موضوعات مرتبط: ورزش درمانی کمر درد، دیسک کمر، دکتر حمزه اکبری، فیزیولوژیست ورزشی


طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان