فعالیت ورزشی چیست و چراباید انجام دهیم؟

فعالیت ورزشی چیست و چراباید انجام دهیم؟

فعالیت ورزشی یک توانایی بدنی و تلاش جسمانی است که سلامت عمومی را افزایش داده وباعث شادی و نشاط می شود. فعالیت ورزشی از طریق سازگارهای سلول مولکولی در بدن باعث افزایش سلامت و طول عمر می شود. اگر نگاهی به بدن انسان داشته باشیم بدن انسان از دستگاهای مختلف مانند دستگاه قلبی عروقی، دستگاه تنفسی، دستگاه عصبی، دستگاه اسکلتی عضلانی و ... ساخته شده است.با یک حرکت ساده تمام دستگاه های بدن فعال می شود تا نیاز حرکت را بر آورده کنند.در حالت عادی نقطه مرجعی در بدن است که هموستاز نام دارد و در این نقطه محیط داخلی بدن نسبتا پایدار است و با کوچکترین استرس وارد به بدن هموستاز بر هم میخورد وبدن سعی می کند تا دوباره هموستازرا برقرار کند.یکی از استرس هایی که میتواند برای بدن مفید باشد فعالیت ورزشی است.فعالیت ورزشی باعث برهم زدم هموستاز می شود و بدن با چالش جدیدی رو به رو می شود که قبلا تجربه نکرده است.این استرس باعث افزایش ضربان قلب، دمای بدن، تنفس، سوخت وساز می شود وباعث می شود تمام دستگاهای بدن باهم همکاری کنند تا شما به فعالیت بدنی ادامه دهید. از این رو فعالیت ورزشی تاثیرات مفیدی بر دستگاهی بدن دارد. با افزایش تعداد جلسات فعالیت امادگی و سلامت عمومی افزایش می یابد

فعالیت ورزشی و سندرم متابولیک:

یکی از بیماریهایی که امروزه در جهان در حال گسترش است سندرم متابولیک است بیمارهای سندرم متابولیکی شامل چاقی، دیابت، پرفشاری خونی است فردی که فعالیت ورزشی منظم داشته باشد سوخت و ساز پایه افزایش می یابد و باعث می شود کالری بیشتری را در حالت استراحت بسوزد و مانع از افزایش ذخائر چربی می شود.

فعالیت ورزشی و بیماری های عصبی:

تحقیقات نشان داده اند که فعالیت ورزشی می تواند از تخریب سلول های عصبی جلوگیری کند وباعث عصب زایی و تشکیل سلول های عصبی در بعضی از نقاط مغز شود.فعالیت ورزشی می تواند از ابتلا افراد جوان به بیماری های عصبی نظیر آلزایمر و پارکینسون در سالمندی جلوگیری کند و همچنین روند پیشرفت این بیماری ها را در افراد سالمند کند می کند. حال اگر فعالیت ورزشی انجام ندهید تمام این فواید فعالیت ورزشی را از خود دریغ کرده و بدن شما همواره یک روند یکنواخت دارد و باعث می شود روز به روز پتانسیل دستگاه های بدن تحلیل رود و شما به لحاظ بیولوژیکی پیر می شوید.

نویسنده: مجتبی خسی سنگانی

مطالب مرتبط:با ورزش علائم ام اس را کاهش دهیم، ورزش و دیابت، تاثیر ورزش در پیشگیری از سرطان،




طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان