سندرم پیریفورمیس

بیماری است که در آن بعلت اسپاسم یا سفت شدن عضله ی پیریفورمیس درد ناشی از اسپاسم به ناحیه ی کمر و پشت ران منتشر میشود و این انتشار درد باعث احساس آزردگی و ناراحتی در ناحیه باسن میشود که این بیماری در زنان 6 برابر مردان است و حدود 6 درصد افرادی که برایشان تشخیص درد سیاتیکی داده میشود مبتلا به سندرم پیریفورمیس هستند.

آناتومی
وظیفه عضله ی پیریفورمیس چرخش خارجی ران و دور کردن آن از محور مرکزی بدن است که اهمیت این عضله در دردهای لگن و باسن نزدیکی آن با عصب سیاتیکی است.
به طور کلی اعصاب سیاتیک از جلو و زیر عضله ی پیریفورمیس عبور میکنند همچنین گاهی اوقات همه ی قسمت های عصب سیاتیک از داخل عضله پیریفورمیس عبور میکنند.

علت بروز سندرم پیریفورمیس
نیروهای غیر متعادل ونامناسبی که بعلت ورزش های غیر اصولی و یا بعلت تغییر در بیومکانیک لگن به این عضله وارد میگردند مو جب میشود عضله سفت و غیر انعطاف پذیر شود در نتیجه به اعصاب سیاتیکی که از کنار آن عبور میکند فشار وارد کرده و در پی آن علائم بیماری ظاهر میشود.
گاهی اوقات نیز میتواند دلیل این سندرم ضربات مستقیمی که به پشت باسن وارد میشود باشد که عضله ی پیریفورمیس آسیب دیده و درون آن خونریزی میکند و این خونریزی و چسبندگی هایی که بعد از آن بین عصب و عضله ایجاد میشود موجب فشار یا کشش به عصب شده و علائم بیماری ظاهر میشود.


علائم سندرم پیریفورمیس
- درد شدید در باسن که میتواند به کمر یا پشت ران منتشر شود.
- درد هنگام برخاستن از خواب.
- افزایش در با چرخش داخلی ران و نزدیک شدن آن به محور مرکزی بدن و خم شدن ران.
- احساس درد در آلت تناسلی.
- افزایش درد هنگام ایستادن طولانی یا چمباتمه زدن.

درمان
با مراجعه به پزشک و تهیه ی ام.آر.آی و سیتی اسکن و سایر دستورات پزشک با ورزش مداوم و قوی تر کردن عضلات این سندرم رفع میشود.

درمان سندرم پیریفورمیس در مجموعه پزشکی ورزشی سی وان
در مجموعه پزشکی ورزشی سی وان سندرم پیریفورمیس و دیسک کمر و دیسک گردن و سایر مشکلات فیزیولوژی بدن شما با استفاده از حرکت درمانی آبدرمانی و منوال تراپی زیر نظر دکتر آقای حمزه اکبری متخصص فیزیولوژی ورزشی و آقای دکتر مجتبی میری متخصص جراحی ستون فقرات درمان میشود.

طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان