پای پرانتزی

پای پرانتزی:
در اصطلاح پای پرانتزی به نوعی از تغییرشکل‌های زاویه‌دار زانو می‌گویند که در آن دو کندیل داخلی ران از یکدیگر فاصله گرفته و نمایی شبیه به کمان یا پرانتز ایجاد می‌کنند.

تشخیص:

برای این که بتوانید زانوی پرانتزی را تشخیص دهید، باید از فرد بخواهید به صورت طاقباز روی کمر خود دراز بکشد. سپس هر دو پا را در حالت آزاد، کنار هم قرار داده تا بتوانید فاصله دو کندیل داخلی ران‌ها را اندازه‌گیری کنید.تشخیص زانوی پرانتزی برای کسی که اطلاعات درستی از این ناهنجاری ندارد سخت‌تر است؛ مگر این که این تغییرشکل آن قدر زیاد شده باشد که حتی افراد غیرمتخصص نیز بتوانند زانوی پرانتزی را از زانوی سالم تشخیص دهند.
فاصله دو کندیل داخلی ران در زانوی پرانتزی درجه‌های مختلفی دارد. در درجه اول این ناهنجاری، فاصله دو کندیل داخلی ران به 2.5 سانتی‌متر می‌رسد.
در درجه دوم این فاصله 2.5 تا 5 سانتی‌متر بوده و اگر همین فاصله بیشتر از 5 تا 7.5 سانتی‌متر باشد، زانوی پرانتزی وارد درجه سوم خود می‌شود. در درجه چهارم، فاصله دو کندیل داخلی ران از 7.5 سانتی‌متر نیز می‌گذرد. حتی در صورتی که میزان فاصله دو کندیل داخلی ران کم باشد، تغییر شکل در این ناحیه توسط متخصص پزشکی ـ ورزشی قابل تشخیص است.

چرا پا پرانتزی میشود؟
_استفاده زیاد و بی‌رویه از پوشک بچه
_چاقی در کودکان
_راشیتیسم (نرمی استخوان)
_شکستگی استخوان پا،بخصوص در نزدیکی سطوح مفصلی و همچنین چرخش پاها به سمت داخل
_ضعف ماهیچه همسترینگ خارجی (دو سر رانی) یا کوتاهی ماهیچه همسترینگ داخلی (نیمه غشایی و نیمه تاندونی)
_همچنین پارگی لیگامان جانبی ـ خارجی زانو

ورزش همیشه حرف اول را می‌زند

 
برای جلوگیری و درمان این مشکل بهترین کار ورزش میباشد.
با تقویت عضلات پا از پرانتزی شدنپا جلوگیری میکنید.
و با مراجعه به پزشک متخصص فیزیوتراپ و حرکت درمان به بهبوده این مشکل کمک کنید.

حرکت درمانی، ورزش درمانی، حرکات اصلاحی، آب درمانی، رژیم و تغذیه ورزشی زیر نظر دکتر حمزه اکبری دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی متخصص ورزش درمانی در مجموعه پزشکی ورزشی سی وان با کادر مجرب دانشگاهی انجام میگیرد.
درمان دیسک کمر، دیسک گردن، آرتروز، درد زانو، اسکولیوزیس، کایفوزیس، لوردوزیس، پای پرانتزی، پای ضربدری، بیماری های مزمن نظیر دیابت ،چاقی و مشکلات قلب و عروق و همچنین بیماری هایی نظیر ام اس فقط با آموزش ورزش درمانی و آب درمانی در این مرکز صورت میگیرد.

آی دی کانال تلگرام   sayone_1@

طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان