سندروم درد کشککی-رانی(PFPS)

توصیف

درد زانو یکی از دلایل رایج مراجعه به پزشکان است. اصلی ترین علت درد زانو سندرم درد کشککی رانی است. سندرم درد کشککی رانی با آغاز ناگهانی درد در قسمت قدامی یا پشت کشکک مشخص شده که با نشستن طولانی، بالا پایین رفتن از پله، اسکوات و دویدن تشدید می شود. این سندرم بیش از ۲۵%افراد شرکت کننده در فعالیت های ورزشی را تحت تاثیر قرار می دهد. سندرم درد کشککی رانی ممکن است بر اثر مکانیک غیرطبیعی در قمست دیستال زانو(نظیر پرونیشن بیش از حد پشت پا) یا مکانیک غیرطبیعی در قسمت پروگزیمال زانو(نظیر تیلت قدامی بیش از حد لگن خاصره) یا ترکیبی از ناهنجاری های دیستال و پروگزیمال بوجود آید.

ارزیابی

بیماری با تیلت قدامی بیش از حد لگن خاصره دارای ضعف عضلات سرینی میانی، سرینی کوچک و راست شکمی بوده در حالی که فلکسورهای ران سفت و کوتاه هستند(سوئز خاصره، راست رانی) که منجر به افزایش لوردوز کمری می شوند. افزایش تیلت قدامی لگن خاصره باعث فلکشن بیشتر مفصل زانو (در هنگام راه رفتن اگر مفصل زانو بیش از ۲۰درجه خم شود غیرطبیعی است- مشاهده از نمای ساجیتال هنگام ارزیابی راه رفتن) در مرحله ضربه ی پاشنه و سکون میانی می شود تا از خم شدن تنه به جلو حمایت کند(شکل). افزایش فلکشن زانو باعث فشرده شدن کشکک با نیروی بیشتر روی استخوان ران شده و بیمار را مستعد سندرم کشککی رانی می کند.

کنترل آسیب

درمان اولیه شامل استفاده از داروهای ضد درد و مراجعه به پزشک(مانند متخصص اختلالات پا یا فیزیوتراپ) برای ارزیابی کامل، تعیین و درمان عوامل مسبب است. زمانی که عوامل مسبب درد زانو درمان می شوند (مثلا توسط ثبات لگن خاصره و کشش فلکسور ران) تسکین درد طولانی مدت بوجود می آید. برای بیمارانی که به درمان محافظه کارانه پاسخ نمی دهند مراجعه به ارتوپد مد نظر قرار می گیرد

حرکت درمانی، ورزش درمانی، حرکات اصلاحی، آب درمانی، رژیم و تغذیه ورزشی زیر نظر دکتر حمزه اکبری دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی متخصص ورزش درمانی در مجموعه پزشکی ورزشی سی وان با کادر مجرب دانشگاهی انجام میگیرد.
درمان دیسک کمر دیسک گردن آرتروز درد زانو اسکولیوزیس کایفوزیس لوردوزیس پای پرانتزی پای ضربدری بیماری های مزمن نظیر دیابت چاقی و مشکلات قلب و عروق و همچنین بیماری هایی نظیر ام اس فقط با آموزش ورزش درمانی و آب درمانی در این مرکز صورت میگیرد.
sayone_1@
www.ssmc.ir
22854455
22885780

.


طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان