پارگی لابروم در مفصل ران چیست؟

لابروم یک بافت محکم ولی قابل انعطاف در اطراف لبه استابولوم در مفصل ران است که موجب پایداری بیشتر این مفصل میشود. گاهی اوقات این بافت بدنبال ضربه و یا شکل آناتومیک خاص مفصل ران پاره میشود.

 علائم پارگی لابروم در مفصل ران

پارگی لابروم در مفصل ران ممکن است بدون علامت باشد ولی در صورت علامت دارد شدن شایعترین آنها عبارتند از

  • احساس درد در کشاله ران و در درد مفصل ران بخصوص بعد از مدت زیادی ایستادن، نشستن و یا راه رفتن وجود دارد. درد ممکن است در سمت خارج یا پشت لگن حس شود و ممکن است به ران و یا حتی زانو انتشار پیدا کند
  • احساس قفل شدن، گیر کردن و یا گرفتن ناگهانی در بعضی حرکات مفصل ران
  • خشکی و محدودیت حرکت در مفصل ران
  • لنگش در مواردی که درد شدید است

تشخیص پارگی لابروم معمولا با توجه به علائم بالینی و با کمک ام آر آی انجام میشود. برای تهیه تصویر بهتر از لابروم در ام آر آی مواد خاصی به داخل مفصل ران تزریق میشود.
یک روش دیگر درمان تزریق مواد بیحسی موضعی به داخل مفصل ران برای تشخیص بیماری است. در این بیماران بعد از تزریق ماده بیحسی برای مدتی کاهش میابد.
در حدود یک چهارم ورزشکارانی که درد کشاله ران دارند علت درد، پارگی لابروم است. پارگی لابروم در مفصل ران در صورت درمان نشدن ممکن است در بلند مدت موجب بروز آرتروز و ساییدگی در مفصل ران شود.

درمان پارگی لابروم در مفصل ران

بیمار باید تا مدتی فعالیت های شدید بدنی را انجام ندهد و از ایستادن و یا نشستن به مدت طولانی و یا هر فعالیتی که شدت درد را بیشتر میکند اجتناب ورزد. در این مدت نرمش های خاص کششی و تقویتی توسط بیمار و تحت نظر متخصص ارتوپد و فیزیوتراپ انجام میشود. این نرمش ها کمک فراوانی به کاهش درد میکنند.


طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان