پیچ خوردگی مچ پا Ankle Sprains

پیچ خوردگی مچ پا Ankle Sprains


پیچ‌خوردگی مچ پا آسیبی است که زمانی رخ می‌دهد که مچ پا به شکلی ناصحیح بچرخد، بپیچد یا بغلتد. این وضعیت باعث پارگی رباط می‌شود ، رباط‌ ها یا همان نوارهای بافتی سفتی هستند که به استخوان‌های مچ پا کمک می‌کنند که در کنار هم بمانند.
رباط‌ ها به پایداری مفاصل کمک کرده و مانع از حرکت بیش از اندازه آن‌ها می‌شوند. پیچ خوردگی مچ پا زمانی رخ می‌دهد که نیرویی بیش از دامنه حرکت طبیعی رباط‌ ها به آن‌ها وارد شود. در اکثر پیچ‌خوردگی‌های مچ پا، آسیب به رباط‌ های طرف بیرونی مچ پا وارد می‌شود.

پیچ‌خوردگی‌های مچ پا سه درجه دارند، که بر مبنای میزان آسیب وارده به رباط‌ها تعیین می‌شوند، این درجات عبارتند از:
۱- درجه ۱: این نوع پیچ خوردن پا خفیف بوده و تنها باعث می‌شود رباط‌ ها کمی کشیده شوند. فرد دچار شده به پیچ‌خوردگی درجه ۱ قدری احساس درد داشته و ممکن است کمی هم تورم داشته باشد.
۲- درجه ۲: در اینجا شدت پیچ خوردگی مچ پا متوسط بوده و بخشی از رباط‌ها پاره می‌شود، که باعث می‌شود بیمار احساس کنند مفصل مچ پایش شل شده است. مچ پا دردناک شده و تورم و التهاب تاندون مچ پا تا مدتی باقی می‌ماند. قرار دادن وزن بدن بر روی مچ پای آسیب دیده دشوار خواهد بود.
۳- درجه ۳: این شدیدترین نوع پیچ‌خوردگی است که در آن یک رباط مچ پا به طور کامل پاره می‌شود. مفصل مچ پا بسیار دردناک شده و به شدت ورم می‌کند. فرد احساس می‌کند که مچ پایش شل و ناپایدار شده و گاهی اوقات در اوائل آسیب‌دیدگی نمی‌تواند هیچ مقداری از وزن بدنش را بر روی مچ پای آسیب دیده قرار دهد.


علائم:


نشانه‌ها و علائم پیچ‌ خوردگی پا عبارتند از:

•    درد، خصوصاً هنگامی که وزن بدن را روی مچ پای درگیر قرار می‌دهید
•    تورم و گاهی کبودی
•    محدود شدن دامنه حرکت


توانبخشی و برگشت به ورزش:


بعد از پیچ خوردگی مچ پا شواهد نشان میدهد به دلیل ضعف دوباره دچار پیچ خوردگی میشوید.

اما در اینجا می توانیم تمرینات توانبخشی ارائه دهیم تا خطر را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم.

اهداف توان بخشی عبارتند از:

- تورم و کبودی اطراف مچ پا و پایین پا را برطرف کنید.
- حرکت مچ پا را به حالت کامل برگردانید.
- عضلات پا ، مچ پا و پایین پا را تقویت کنید.
- پروپراسپس را در مچ پا و پایین پا دوباره آموزش دهید.
- بازگشت به راه طبیعی را دوباره آموزش دهید.


چگونه می توانم احساس بهتری ایجاد کنم؟


قسمت اولیه فرایند توانبخشی از روز اول آغاز می شود و توصیه های اولیه را می توان در اینجا یافت. مهم است که تحمل وزن را در اسرع وقت راحت شروع کرده و به الگوی راه رفتن عادی برگردید که ابتدا پاشنه شما را لمس می کند ، به جلوی پای خود می چرخید و با انگشتان پا پایان میدهید.

برای بهبود انعطاف پذیری و قدرت در مچ پا ، تمرینات لازم توسط پزشک حرکت اصلاحی تجویز می شود. این تمرینات برای برآورده کردن نیازهای فردی شما و بهینه سازی بهبودی شما رائه خواهد شد. در طول مرحله توانبخشی ، درد و تورم شما نوسان خواهد داشت. این یک روند بهبود طبیعی است و می توان با توصیه RICE و MEAT ، مدیریت کرد.

تمام عضلات و رباط ها گیرنده هایی دارند که مشخص می کنند محل اتصال مفاصل چیست ، پس از هرگونه آسیب به عضله یا لیگامان ، گیرنده ها از این توانایی کاسته می شوند. یک منبع مداوم از اطلاعات از مفصل به مغز شما وجود دارد که به نوبه خود عضلات مناسب را برای حمایت از مفصل فعال می کند.

تمریناتی که برای آموزش proprioception استفاده می شود بیشتر متعادل برای قوزک پا است. این کار با ایستادن روی پای آسیب دیده و تلاش برای حفظ تعادل آغاز می شود. بسته به توانایی شما می توان این پیشرفت را انجام داد و یا آن را اصلاح کرد. در اینجاست که از تجهیزات فیزیوتراپی مانند تابلوهای wobble ، دیسکهای تعادل dura ، توپهای bosu یا لنتهای تعادل برای آزمایش بیشتر تعادل شما استفاده می شود. تعادل را می توان با بستن چشمان خود به چالش کشید (همیشه بخاطر داشته باشید که ایمن باشید و در کنار یک پایه بایستید).


چه زمانی می توانم به ورزش برگردم؟


بازگشت به ورزش را نباید در نظر گرفت تا زمانی که مچ پا دامنه کامل حرکت داشته باشد ، قدرت کامل برگشته و دیگر در هنگام استفاده از مچ پا درد دیگری دیده نمی شود.

طبیعی است که احساس کمبود اعتماد به نفس و یا احساس نقص در مچ پا داشته باشید ، می توان از تکیه گاه مچ پا یا نوار ورزشی برای تأمین این اعتماد استفاده کرد. تمرینهای توانبخشی هنوز هم باید انجام شود تا بدن شما تقویت شود و مراقب باشید که بیش از اندازه به تکیه گاههای منفعل وابسته نشوید.



مقالات مربوط:

فاسئیت پلانتار

تاندنیت یا التهاب تاندون پرونئال چیست؟

پارگی تاندون آشیل

سندروم تونل تارس چیست؟



طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان