OSteopenia (استئوپنیا)

استئوپنیا:

زمانی که استخوان های شما ضعیف شده باشند، مبتلا به استئوپنی شده اید. این با استئوپروز (پوکی استخوان) متفاوت است. اندازه گیری تراکم استخوانی مشخص می کند که آیا شما استئوپنی دارید یا پوکی استخوان. همانطور که از اسمشان پیداست استئوپنی و استئوپروز هر دو از بیماری های مرتبط بایکدیگر می باشند و هر دو توسط اندازه گیری میزان تراکم مواد معدنی استخوان تشخیص داده می شوند. سنجش تراکم مواد معدنی استخوان با یک روش غیرتهاجمی و بدون درد انجام می شود. این میزان توسط نمره t بیان می شود. اگر نمره t در فردی بین 1- و 2.5-  باشد، او مبتلا به استئوپنیا می باشد و هرچه این میزان کمتر باشد استخوان ها متخلخل تر می باشند و فرد در گروه استئوپروز یا همان پوکی استخوان قرار داده می شود.


عوامل خطر:

استخوان های هرشخص به مرور زمان، ضعیف تر می شوند اما برخی انتخاب ها و عادات، این فرایند را تسریع می بخشد. این موارد شامل:
عدم دریافت ویتامین C و D
کشیدن سیگار
نوشیدن بیش از حد الکل
استفاده از داروهای خاص مانند داروهای استروئیدی
نداشتن فعالیت بدنی مناسب (حداقل 30 دقیقه در روز)
جنسیت (چگالی استخوان در زنان بسیار کمتر از مردان می باشد.)

درحال حاضر سازمان جهانی پوکی استخوان (NOF) تست تراکم استخوانی را به افراد زیر توصیه می کند:
زنان میانسال (65 سال به بالا)
زنان یائسه با سن کمتر از 65 سال که یک یا چند عامل خطر را دارا باشند.
زنان یائسه که شکستگی استخوانی داشته اند.
برای مردان نیز، آزمایش به صورت موردی انجام می شود.


درمان:

هدف درمان در این بیماران، پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان می باشد. استئوپنیا، با ورزش، تغذیه و دارو درمان می شود. تحقیقات نشان داده اند که دارو تاثیر زیادی در کاهش شکستگی استخوان ها در افراد مبتلا به استئوپنی نخواهد داشت. با ورود به دوره بزرگسالی، استخوان سازی بسیار سخت است اما ورزش به شما کمک می کند که استحکام استخوان ها و تعادل عضلانی را بهبود بخشید که این امر بسیار حائز اهمیت می باشد.
بخش اول درمان شامل انتخاب رژیم غذایی و ورزش است. خطر شکستن استخوان هنگام مبتلا به استئوپنی نسبتاً کم است، بنابراین پزشکان معمولاً دارو تجویز نمی‌کنند مگر اینکه تراکم معدنی استخوان شما بسیار نزدیک به سطح پوکی استخوان باشد. پس اگر مبتلا به استئو پنی هستید باید به خاطر داشته باشید که ورزش های تحمل وزن کمک زیادی به شما خواهند کرد. همچنین از مصرف ویتامین C و ویتامین D به اندازه کافی در رژیم غذایی روزانه خود، غافل نشوید.

 

درکلینیک پزشکی ورزشی سیوان، متخصصین ما، بهترین و مطمئن ترین روش ها را برای کمک به شما عزیزان اتخاذ خواهند کرد.

متخصصین ما:
دکتر فرزاد اشرافی، نورولوژیست، استاد دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی
دکتر حمزه اکبری، فیزیولوژیست ورزشی، متخصص ورزش و حرکت، عضو هئیت علمی دانشگاه


طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان